Gebraden kip uit de Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 kip
  • zout
  • citroensap
  • 2 eetlepels boter
  • 1 blikje champignons
  • bouillon
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 takjes tijm
  • paprikapoeder
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Laat de Romertopf 10 minuten onder water staan.
    Zout de kip van binnen en buiten en
    besprenkel hem met citroensap.
    Leg de kip in de Romertopf.
    Steek de tijm in de kip en bestrijk
    hem met gesmolten boter.
    Voeg de champignons met peterselie toe.
    Leg de deksel op de Romertopf, zet hem in een
    koude oven en stel hem in op 220 graden.
    Braad de kip in 1 uur en 40 minuten gaar.
    Schenk het braadvocht in een pannetje.
    Bestrooi de kip met paprikapoeder en laat hem
    zonder deksel in de oven een bruin korstje krijgen.
    Leng het braadvocht intussen met bouillon,
    en maak de saus af met peterselie.
    Geef de saus apart bij de kip.

    Laatste reacties

    stiny26 avatar
    stiny26 14-03-2006

    Lijkt me lekker neem ik mee. Bedankt. Groetjes Micky

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten