1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebraden kip uit de Romertopf

Gebraden kip uit de Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kipzoutcitroensap2 eetlepels boter1 blikje champignonsbouillon1 eetlepel gehakte peterselie1 eetlepel bloem2 takjes tijmpaprikapoeder



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de Romertopf 10 minuten onder water staan.
Zout de kip van binnen en buiten en
besprenkel hem met citroensap.
Leg de kip in de Romertopf.
Steek de tijm in de kip en bestrijk
hem met gesmolten boter.
Voeg de champignons met peterselie toe.
Leg de deksel op de Romertopf, zet hem in een
koude oven en stel hem in op 220 graden.
Braad de kip in 1 uur en 40 minuten gaar.
Schenk het braadvocht in een pannetje.
Bestrooi de kip met paprikapoeder en laat hem
zonder deksel in de oven een bruin korstje krijgen.
Leng het braadvocht intussen met bouillon,
en maak de saus af met peterselie.
Geef de saus apart bij de kip.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top