1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kimchi
  5. Kimchi (standaard & Betsjoe)

Kimchi (standaard & Betsjoe)

  • Koreaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Ingrediënten 4 personen


Ingredienten:
2 kg. kool, Chinese
250 gr. zeezout
500 gr. rettich
6 lente-uien
6 teentjes knoflook
200 gr. oester (eventueel), met oesters dan heet het Bestjoe Kimchi
1 stukje (van 2,5 cm.) gemberwortel
2 el. garnalenpasta
2 el. keukenzout
3 el. cayennepeper
3 l. water


Verder heb je nodig


Benodigde materialen: een grote kom, een knoflookpers, een kom.


Chinese kool met Koreaanse kruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingswijze
Een Koreaanse tafel zonder kimchi (kool-pickles) is ondenkbaar. De kimchi-recepten zijn soms wat lastig te bereiden. Kant-en-klare kimchi is bij veel ooserse levensmiddelenwinkels in potten verkrijgbaar. Er zijn diverse soorten kant-en-klare deegpakjes te koop bij Koreaanse of andere Oosterse levensmiddelenwinkels. Rettich wordt ook wel Chinese radijs genoemd; het is peenvormig en knapperig, sappig en zacht van smaak.

De garnalenpasta is optioneel in dit gerecht. U kunt dit geheel weglaten of in plaats ervan gezouten garnaaltjes nemen.

Snij kool in de lengte door en leg deze in de grote kom. Los het zout op in het water en giet dit over de kool.

Laat het geheel 3 tot 4 uur staan. Maar lekkerst wordt de kimchi pas na 2 a 3 weken. Doe de kimchi in een goed afgedekte bak en bewaar op een koele plek.

Bereidingswijze

Snij de rettich in flinterdunne reepjes van 7 centimeter lang. Hak de uitjes in stukken van 7 centimeter en snij ze vervolgens in reepjes. Pers de knoflook en snij de oesters in stukjes. Meng in een andere kom de rettich, uitjes, knoflook, oesters, gember, garnalen, de helft van het (keuken)zout en de cayennepeper. Laat de kool uitlekken en spoel deze als de smaak te zout is eventueel af met een beetje koud water. Til elk blad afzonderlijk op en leg er een beetje van het mengsel tussen. Sla het buitenste koolblad om, zodat het mengsel in de kool op zijn plaats blijft.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Snij in stukjes bij opdienen.


Bron: ReceptenWeb



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van krojootje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van krojootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top