1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Bulgogi

Bulgogi

Door: krojootje

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Ingrediënten 4 personen


Ingredi?nten:
500 gr entrecote (of ander vetarm rundervlees) (Ik gebruik ook graag varkenshaas, dat geeft weer een heel andere smaak maar ook erg lekker)
MARINADE:
6 eetlepels ketjap of andere zoute sojasaus
2 eetlepels suiker
2 bos/lenteuien
3 eetlepels sesamolie
2 tenen knoflook (mag ook meer)
zwarte peper
klein scheutje wittewijn azijn

BIJGEGRECHT:
Icebergsla (hele bladeren)
witte plakrijst (gekookt)
sojasaus of oestersaus
knoflook in dunne plakjes
kimchi (eventueel)
rode pepers (eventueel)
champignons (eventueel)
uien (eventueel)



Verder heb je nodig


Evt. (Steen) grill of (tafel) bakplaat


Koreaans vuurvlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingswijze:
meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar. Snij de entrecote in flinterdunne plakjes (varkenshaas snij ik in kleine blokjes) met een zeer scherp mes. Schep het vlees door de marinade en dit ruim een uur laten staan (mag ook langer, wel regelmatig door scheppen)

Bereidingswijze

(steen)grillen of op een bakplaat op tafel (bakken in een koekenpan mag ook maar is minder gezellig). Eventueel uien en champignons mee grillen.

Serveertip

Hoe te eten? blaadje sla daarin het vlees, beetje witte rijst erbij, beetje soja saus erover, kimchi erbij, paar ringetjes rode peper. Pakketje dicht vouwen en in een keer in je mond steken. errruugg lekker. Je kunt er uiteraard nog veel meer groente of andere gerechten bij serveren



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van krojootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top