Bulgogi

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Koreaans vuurvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingredi?nten:
500 gr entrecote (of ander vetarm rundervlees) (Ik gebruik ook graag varkenshaas, dat geeft weer een heel andere smaak maar ook erg lekker)
MARINADE:
6 eetlepels ketjap of andere zoute sojasaus
2 eetlepels suiker
2 bos/lenteuien
3 eetlepels sesamolie
2 tenen knoflook (mag ook meer)
zwarte peper
klein scheutje wittewijn azijn

BIJGEGRECHT:
Icebergsla (hele bladeren)
witte plakrijst (gekookt)
sojasaus of oestersaus
knoflook in dunne plakjes
kimchi (eventueel)
rode pepers (eventueel)
champignons (eventueel)
uien (eventueel)


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Evt. (Steen) grill of (tafel) bakplaat

Voorbereiding

Bereidingswijze:
meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar. Snij de entrecote in flinterdunne plakjes (varkenshaas snij ik in kleine blokjes) met een zeer scherp mes. Schep het vlees door de marinade en dit ruim een uur laten staan (mag ook langer, wel regelmatig door scheppen)

Bereidingswijze

(steen)grillen of op een bakplaat op tafel (bakken in een koekenpan mag ook maar is minder gezellig). Eventueel uien en champignons mee grillen.

Serveertip

Hoe te eten? blaadje sla daarin het vlees, beetje witte rijst erbij, beetje soja saus erover, kimchi erbij, paar ringetjes rode peper. Pakketje dicht vouwen en in een keer in je mond steken. errruugg lekker. Je kunt er uiteraard nog veel meer groente of andere gerechten bij serveren

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pris22 avatar
pris22 13-03-2006

Hallo, lijkt me supersmaakvol,neem ik graag van je mee,BEDANKT!!! Vele groetjes, Priscilla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten