Gepocheerde tongschar met grijze garnalen en bieslook

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Eenvoudig maar lekker recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 660 g Tongschar van Iglo (4 stukken)
- 100 g grijze garnalen
- 2 eetlepels bieslook van Iglo
- 1 rijpe tomaat
- 1 dl witte wijn
- 1 dl visfond
- 1,5 dl room
- 0,5 sjalot
- peper en zout





.


.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Snij de sjalot fijn en vermeng ze met de visfond en de witte wijn in een ovenschaal.


-Leg de tongschar in de schaal, dek af met aluminiumfolie en zet dit gedurende een tiental minuten in een voorverwarmde oven van 190 C.

Bereidingswijze

-Haal de vis uit de schaal, maar hou hem wel warm.


-Zeef het vocht uit de ovenschaal in een pannetje, en kook dit tot dat nog ongeveer de helft van het vocht overblijft.


-Voeg de room toe en kook in tot sausdikte.
-Breng op smaak met peper en zout, en mix de saus kort.


-Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes.


-Schik de vis op vier borden.
-Bestrooi hem met de garnalen, de bieslook en de blokjes tomaat

Serveertip

Overgiet de vis met de saus. Garneer eventueel met wat bieslook en serveer met aardappelpuree

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten