1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Tomaatbavarois met krokante langoustine en appelstroop

Tomaatbavarois met krokante langoustine en appelstroop

Door: thea_g

  • , Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Ingrediënten 6 personen


450 gr. trostomaten, in vieren - 6 dl. gevogeltebouillon - 3 dl. tomatensap - 4 blaadjes gelatine - 6 dl. slagroom - 6 el. appelstroop - 1 el. appelsap - 41/2 eetl. olijfolie of ganzenvet - 18 langoustines met staart, gepeld, darmkanaal verwijderd - witte peper, zeezout - 3 el. fijngesneden peterselie - 1,5 tl. citroensap - 1 tl. citroenrasp


Verder heb je nodig


18 kleine timbaaltjes, 3 cm doorsee, 4,5 cm. hoog inhoud ca 0,5 dl, ingevet met olie - kleine (wegwerp)spuitzak


Verrassende smaken: romig en pittig, met een zoetig tegenwicht van appelstroop

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kan 1 tot 1/2 dag van tevoren:
Breng de tomaten met de bouillon en het tomatensap aan de kook en laat ca 20 min. trekken. Pureer de massa door een fijne zeef en giet het weer terug in de pan. Kook het tomatenvocht op laag vuur in tot 3 dl. (duurt ca. 2 uur) Laat de gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten weken. Neem het tomatenvocht van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine er in op. Laat afkoelen tot het lobbig wordt. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door de tomatengelei en breng op smaak met zout en peper. Vul er de vormpjes mee en laat deze afgedekt minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Meng de appelstroop met het appelsap.

Bereidingswijze

Minimaal 1/2 uur van tevoren: Verwarm de oven voor op 180 C. Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de langoustines rondom goudbruin en neem ze uit de pan. Leg ze op de bakplaat en laat ze in het midden van de oven ca. 4 minuten verder garen. Breng ze op smaak met witte peper, zeezout, peterselie, citroensap en -rasp. Houd de timbaaltjes hooguit 3 tellen in heet water zodat de bavarois loslaat van de wand. Stort per bord 3 tomaatbavarois en leg de langoustines met de bolle kant naar boven er tussen. Vul de spuitzak met appelstroop en spuit dunne lijntjes in een zigzagbeweging over het bord.

Serveertip

Serveer meteen.
Uit Tip Culinair 13 2003, delicatessenmenu van Pascal Jalhij



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top