Minestrone soep
- Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-03-2006
Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie traditioneel (C1000)1 ui, gesnipperd
2 tl verse knoflook (C1000)
100 g salami, in dunne reepjes
4 vastkokende aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes
500 g roma tomaten, in stukjes
2 tuinkruidenbouillontabletten
300 g boerensoepgroenten
100 g macaroni
1 pot witte bonen in tomatensaus ? 340 g
1 blikje tomatenpuree ? 70 g
peper, zout
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een ruime soeppan en fruit de ui met de knoflook. Bak de salami 2 min. mee. Schep de aardappelen en de tomaten erdoor en bak alles 5 min. op een hoog vuur.
- Schenk er 1 l water op, verkruimel de bouillontabletten erboven en breng alles aan de kook. Kook de soep 15 min. op een laag vuur.
- Schep de soepgroenten, de macaroni, de witte bonen en de tomatenpuree erdoor en breng de soep aan de kook.
- Kook de soep nog 10 min. en breng hem op smaak met peper en zout.
- Lekker met ciabattabrood.
Bron
C1000
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties