1. Home
  2. Recepten
  3. Ossenhaas
  4. Amuse: tartaar van heilbot met ossenhaas

Amuse: tartaar van heilbot met ossenhaas

  •  , Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Ingrediënten 6 personen


200 gr. ossenhaas, licht aangevroren, in dunne plakjes - 2 dl. slagroom - 1 tl. limoenrasp - 100 gr. venkel, met groen, fijngesneden - 150 gr. (liefst dagverse) heilbot- of kabeljouwfilet, heel fijn gesneden - zout,witte peper - 1 tl. limoensap - 2 tl. kaviaar of imitatiekaviaar -


Verder heb je nodig


6 minischoteltjes


De milde smaken van vis en vlees overheersen elkaar niet in dit prachtige gerechtje. De heilbot en ossenhaas moeten wel supervers zijn om ze rauw te kunnen serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kan 1/2 dag tot minimaal 1/2 uur van tevoren ;
Breng de room met het limoenrasp en de venkel langzaam aan de kook en laat zachtjes ca. 8 minuten koken. Zeef de room en laat afkoelen. Breng de room op smaak met zout en peper. Breng de vis heel licht op smaak met zout en peper en een paar druppels limoensap. Zet alles koel weg tot gebruik.

Bereidingswijze

Begin ca. 10 minuten van tevoren:
Leg het vismengsel in kleine bergjes op de kleine schoteltjes. Schep op elk een flinke lepel room. Leg daarop een mooi plakje ossenhaas en garneer met wat kaviaar. ( De smaak van imitatiekaviaar is niet te vergelijken met de echte kaviaar)

Serveertip

Serveer direkt.
Uit Tip Culinair 13 2003, delicatessenmenu van Pascal Jahij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top