Eieren met Franse kaassaus
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-03-2006
Deze gevulde eieren met kaassaus uit de oven zijn subliem en overheerlijk !
Ingrediënten 4 personen
-6 eieren-100g boter
-100g roquefort
-peper
-zout
-2 eetlepels bloem
-2dl melk
-75g geraspte kaas
-scheutje koffieroom
Voorbereiding
-Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
-Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
-Snijdt ze eenmaal in de lengte door en haal de dooiers eruit.
-Doe de dooiers in een kom en prak er de helft van de boter en de roquefort door.
-Roer dit tot een gladde massa en roer er peper door.
-Vul hier de halve eieren mee en leg de gevulde eieren op een platte ovenschaal.
Bereidingswijze
-Verhit de rest van de boter in een pan, roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk erbij.
- Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
-Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er de geraspte kaas door.
- Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen tot de kaas is gesmolten.
- Roer dan een scheutje koffieroom door de saus en giet de saus over de gevulde eieren.
-Zet de ovenschaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.
Serveertip
Lekker met gekookte aardappelen en spinazie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties