Eieren met Franse kaassaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2006

Deze gevulde eieren met kaassaus uit de oven zijn subliem en overheerlijk !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-6 eieren
-100g boter
-100g roquefort
-peper
-zout
-2 eetlepels bloem
-2dl melk
-75g geraspte kaas
-scheutje koffieroom







Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
-Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
-Snijdt ze eenmaal in de lengte door en haal de dooiers eruit.
-Doe de dooiers in een kom en prak er de helft van de boter en de roquefort door.
-Roer dit tot een gladde massa en roer er peper door.
-Vul hier de halve eieren mee en leg de gevulde eieren op een platte ovenschaal.

Bereidingswijze

-Verhit de rest van de boter in een pan, roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk erbij.
- Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
-Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er de geraspte kaas door.
- Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen tot de kaas is gesmolten.
- Roer dan een scheutje koffieroom door de saus en giet de saus over de gevulde eieren.
-Zet de ovenschaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en spinazie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten