1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Indiase curry met kip en gele rijst

Indiase curry met kip en gele rijst

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2006

Ingrediënten 4 personen


250 gr. rijst, zout en peper, 1/4-1/2 tl geelwortelpoeder (koenjit), 2 teentjes knoflook, geperst, 3-4 lente-uitjes, in ringen, 1 eetl. olie, 3 eetl. milde milde indiase currypasta (pot ? 280 gr. Patak's) , 500 gr kipfilet in reepjes, 3 tomaten in stukjes (ontveld en ontpit), 200 gr. taug?, 6 eetl. grofgesneden koriander.


Verder heb je nodig


-


Een lekkere pikante curry van kip met gele rijst en zo simpel!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

Kook de rijst met de geelwortelpoeder volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Bak de knoflook en de lente-ui 1-2 minuten in de olie. Roer de currypasa erdoor en bak dit 2 minuten mee. Bestrooi de kipfilet met peper en zout, roer de kip door het currymengsel en bak hem al roerend 6-7 minuten mee. Voeg na 4 minuten de tomaat toe en roer er vlak voor het serveren de taug? en de koriander door.

Serveertip

Serveer met de gele rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top