Kaassalade met druiven, peer en portdressing

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.



Een niet al te moeilijk en makkelijk te verdragen voorgerechtje, zodat wat er na komt ook nog goed te eten is en je niet al helemaal vol zit!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 sneetjes wit- of bruinbrood
2 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook
50 g pijnboompitten
1 handpeer
200 g (boeren)kaas, Leidse kaas, mosterdkaas of kruidenkaas
150 g gemengde bladsla of veldsla
200 g witte druiven
voor de dressing:
1 gehakt sjalotje
1 dl notenolie
3 eetl. rode port
2 eetl. citroensap
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan of broodrooster

Voorbereiding

Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie waaraan het geraspte teentje knoflook is toegevoegd. Rooster
de sneetjes zachtjes aan ??n kant onder de grill. Snijd de sneetjes daarna diagonaal in kleine driehoekjes. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Schil de peer, snijd deze in vieren, verwijder het klokhuis
en verdeel de partjes in schijfjes. Snijd de kaas in blokjes of reepjes.

Bereidingswijze

Meng de ingredi?nten voor de dressing. Verdeel de sla over 4 borden. Leg de druiven, peer en kaas erop. Giet de dressing erover, strooi de pijnboompitten erop en schik de brooddriehoekjes op de salade.

Serveertip

Een handige tip...
Maak er een maaltijdsalade van door er geschaafde venkel of
reepjes bleekselderij, gekookte sperziebonen en ma?skorrels aan toe te voegen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

spikkertje avatar
spikkertje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten