1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kip met basilicum roomsaus

Kip met basilicum roomsaus

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2006

Ingrediënten 4 personen


4 kipfiletjes of kippenborsten van 200 gr.
3 eetl. bloem
zout en peper, versgemalen
1 eetl olijfolie
1 eetl. boter

Voor de basilicumroomsaus:
1 eetl. boter
2 teentjes knoflook, uit de knijper
150 ml kippenboillon, 150 ml. room
60 ml. citroensap, 2 eetl. basilicum, fijngehakt
zeezout en peper, versgemalen



Heerlijk mals kipgerechtje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de bloem met wat zout en peper in een kom.
Wentel de kip door de bloem en schud het teveel eraf.

Bereidingswijze

Verwarm dan de olie en de boter in een koekenpan en bak hierin de kip, 5-6 minuten aan elke kant op een middelhoog vuur.
Haal de kip uit de pan en houd het warm.
Voor de basilicumroomsaus maak je pan schoon. Verwarm daarna de boter en bakt de knoflook 2 minuten op niet te hoog vuur zodat het niet bruin wordt anders wordt het bitter.
Voeg dan de kippenboillon , de room en het citroensap toe. Breng het aan de kook en laat het een beetje inkoken.
Voeg tot slot vlak voor het opdienen de basilicum toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Serveer de kip met de saus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top