Louisiana salmonburger
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-03-2006
Ingrediënten 2 personen
200 gram rauwe zalmfilet *zout *
1 ontvelde tomaat, zaadjes verwijderd *
2 lente-uitjes *
1/2 theelepel paprikapoeder (mild) *
1 uitgeperst teentje knoflook *
1/2 theelepel peper *
1/2 theelepel selderijzout *
mespunt cayennepeper *
1 theelepel gedroogde oregano *
1/2 theelepel tijm *
1 eetlepel citroensap.
Bereidingswijze
Snijd de zalm heel fijn en bestrooi ze met zout.
Snijd de tomaten en de lente-uitjes fijn.
Meng de zalm, tomaat, lente-ui en de rest van de ingredi?nten.
Vorm er tartaartjes van en leg die op de borden.
Schep om de tartaartjes een rand \'cooling yoghurt dressing.\'
Cooling yoghurt dressing:
Vermeng 1 dl yoghurt met zout, peper, 2 eetlepels geraspte bleekselderij, verse koriander en een paar druppels tabasco .
Serveertip
Lekker bij de salmonburger is een salade van radijs en komkommer.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties