Konijn op Vlaamse wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/2 konijn of stukjes *
1/2 liter bruin bier *
1 ui *
1 blad laurier * wat tijm *
peper *
zout *
Een beetje bloem.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Draai het konijn in wat meel om.
Laat de ui in boter of olie glans bakken, maar toch goed bruin worden.
Smeer tijm, laurier, peper, zout en eventueel mosterd op de stukjes konijn en laat alles in 10 minuten goed bruin stoven.
Overgiet met bruin bier en laat dan nog een tijdje stoven tot het vlees gaar is.

Serveertip

Dien op met een gestoofde peer, een gekookt aardappel of met frieten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten