Taartje van bietjes, sprotjes en appel

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2006

Simpel en lekker fris voorgerechtje

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 1 appel (Breaburn)
  • een paar mooie plakjes gekookte biet uit een potje
  • 8 zoute sprotjes
  • 2 augurken
  • 3 el creme fraiche
  • 1 el grove mosterd
  • een el medium dry sherry
  • citroensap
  • een paar mooie bladeren fris?esla
  • peper uti de molen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doorboor de appel met een appelboor en snijd de helft in mooie plakken van ongeveer een halce cm dik (eet de andere helft op!)
Besprenkel de plakken appel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Leg op een mooi bordje de gewassen friseesla. Leg hierop een plak appel, leg daarop een paar plakken bietjes, daarop een sprotje en op het sprotje een paar plakjes augurk. Schep er een klein beetje van de dressing op (mosterd, creme fraiche, citroensap en medium dry sherry door elkaar geroerd). Geef een flinke draai uit de pepermolen.
Herhaal dit en eindig met 2 sprotjes en een fline el van de dressing erover. Garneer met wat in kleine stukjes gesneden augurk. Nog een draai uit de pepermolen en serveren.

Serveertip

Lekker met gekoelde Chardonnay.

Laatste reacties

molenmeisje avatar
molenmeisje 27-12-2007

Je receptje heb ik meegenomen. Met kerst heb ik dit gemaakt en het was makkelijk, zag er leuk uit en verrassend van smaak. Dank je wel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten