Champignon-bakjes

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2006

Champignons in een bladerdeegbakje. Gisteren gemaakt op goed geluk en het viel zo goed mee dat ik het wil delen.

Kan dienen als bijgerecht bij een hoofdschotel of als voorgerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 vierkante vellen bladerdeeg van 15x15 cm ongeveer (vers of uit diepvries naargelang wat je kan vinden)

- 250g champignons (parijse zijn lekker)

- 1 rode ui

- 1/2 teentje knoflook

- verse tijm naar smaak

- versgemalen peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Indien diepgevroren bladerdeeg: laat het bladerdeeg goed ontdooien.

Reinig de paddestoelen en snij ze in plakjes

Pel de rode ui, snij hem in twee en snij hem vervolgens in schijfjes.

Snipper het teentje knoflook zeer fijn.

Bereidingswijze

Verwarm een beetje olie in een wok of pan en fruit hierin zeer kort (2-tal minuten) de ui, knoflook en champignons samen met wat tijm.

Giet de champignons hierna in een vergiet (het vocht kan je evt. houden om een saus mee te maken maar het mag niet in de bladerdeegbakjes) en laat even uitlekken.

Leg de twee plakken bladerdeeg op een bakplaat en schep op elke plak de helft van het champignongmengsel. Vouw vervolgens de randjes een beetje om zodat je een klein bakje krijgt.

Zet de bakjes in een voorverwarmde oven op 200?C en bak ze tot het bladerdeeg gaar is en wat begint te kleuren (13-tal minuten in mijn oven).

Serveertip

Voor het serveren maal je er wat verse peper over en evt een beetje verse peterselie.

Lekker als bijgerecht bij een gebraden kipje of zo of met een beetje gemengde sla op als voorgerecht.

Smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten