Pikante Knoflookspaghetti met Sardines
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-03-2006
Snel en makkelijk een supergezonde maaltijd op tafel.
Ingrediënten 2 personen
- 500 gram broccoli
- 2 blikjes sardines op olijfolie
- 6 tenen knoflook
- 6 tasti tom tomaatjes
- 1 tl chilivlokken
- Een half pak viergranenspaghetti
- scheutje groene olijfolie
Benodigdheden
2 flinke voorverwarmde bordenVoorbereiding
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd een gedeelte van de steel in plakjes. Als de steel erg dik is kun je deze even schillen. De tomaat en knoflook blijft rauw. Pers boven ieder bord drie flinke tenen knoflook, snijd de tomaatjes in vieren en verdeel deze over de borden, strooi over ieder bord een halve tl chilisnippers en voeg per bord een blikje sardines toe met de olie! Schep dit mengsel door elkaar. (Als je wilt kun je de graatjes uit de sardines halen)
Bereidingswijze
Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg de spaghetti en vervolgens de broccoli toe. Kook dit 10 minuten en laat uitlekken in een vergiet. Verdeel de pasta en groente over de borden en schep dit door elkaar. Giet er nog een klein scheutje olijfolie overheen.
Serveertip
Heerlijk met een koud gles witte wijn.
Laatste reacties
Ik vind dit een bijzondere combinatie. Ik vind broccoli, tomaten en sardines lekker dus dit zal ik best lekker vinden. Ik heb het dus meegenomen naar mijn kookboek. Groetjes, Louise