Pikante Knoflookspaghetti met Sardines

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2006

Snel en makkelijk een supergezonde maaltijd op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 flinke voorverwarmde borden

Voorbereiding

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd een gedeelte van de steel in plakjes. Als de steel erg dik is kun je deze even schillen. De tomaat en knoflook blijft rauw. Pers boven ieder bord drie flinke tenen knoflook, snijd de tomaatjes in vieren en verdeel deze over de borden, strooi over ieder bord een halve tl chilisnippers en voeg per bord een blikje sardines toe met de olie! Schep dit mengsel door elkaar. (Als je wilt kun je de graatjes uit de sardines halen)

Bereidingswijze

Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg de spaghetti en vervolgens de broccoli toe. Kook dit 10 minuten en laat uitlekken in een vergiet. Verdeel de pasta en groente over de borden en schep dit door elkaar. Giet er nog een klein scheutje olijfolie overheen.

Serveertip

Heerlijk met een koud gles witte wijn.

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 17-06-2009

Ik vind dit een bijzondere combinatie. Ik vind broccoli, tomaten en sardines lekker dus dit zal ik best lekker vinden. Ik heb het dus meegenomen naar mijn kookboek. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten