Zalmhamburgers

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine en visklemmen voor de barbecue

Bereidingswijze

Verwijder eventueel het vel van de zalmfilets en doe ze met het ei en viskruiden naar smaak in de keukenmachine. Pureer alles tot een grove smeuige massa. Ris hierboven de blaadjes van de oregano en spatel ze door de massa.
Vorm van de vispuree platte schijven (ze mogen iets dikker zijn dan gewone hamburgers). Wikkel rond de zijkant van elke schijf een plakjes ontbijtspek. Bestrijk de schijven aan weerszijden met olijfolie.
Barbecue de schijven tussen de visklemmen, zodat ze makkelijk te keren zijn, om en om op een matig vuur. Ze moeten van binnen nog ros? zijn en van buiten lichtbruin.

Serveertip

Met een frisse salade.

©Vis voor alledag

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten