Italiaans Stoofpotje

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

SlankreceptKcal 339 per persoon

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olie500 gram kipfilet1 grote ui, in dunne ringen2 tenen knoflook, gesnipperd4 pomodori tomaten, in blokjes150 gram aardappelblokjes2 eetlepels ontpitte zwarte olijven100 ml kippenbouillon60 ml droge witte wijn4 eetlepels verse basilicum, in reepjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan

Voorbereiding

Snijd de kip in brede repen.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de kip aan beide kanten goudbruin en knappig.Bak de ui en knoflook even mee.Voeg de tomaten, aardappelblokjes, olijven, kippebouillon en wijn toe.Schep alles even om en breng het geheel aan de kook.Doe de deksel op de pan en zet de vlam laag.Laat ca. 15 minuten pruttellen.Breng op smaak met zout en peper.Garneer vlak voor het serveren met basilicum.

Serveertip

Lekker met gestoomde boontjes of broccoli.Maak er een compleet eenpansgrecht van door:200 gram gehalveerde champignons200 gram plakken wortel2 in stukken gesnaden bleekselderij>br>mee te stoven.>br>Reken dan Kcal 487

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nariam avatar
nariam

Doorsturen

Home Recepten