KABELJAUW IN ZOETZURE TOMATENSAUS

  • Mediterraan,
  • 20-30 min.

Dit heerlijke recept komt van Life and Cooking

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr. kabeljauwfilet, peper, 1 theel. mengsel van gemberpoeder en laospoeder, 2 el. olijfolie, 1 ui (gesnipperd), 2 tomaten in stukjes, 1 theel. suiker, 1 eetl. citroensap, 50 ml. bouillon (blokje)400 gr. spitskool (gesneden), 300 gr. gekookte rijst.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kabeljauw in stukken. Bestrooi met peper/zout en het kruidenmengsel (aan beide kanten) en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken
Verhit 1 1/2 eetl. olie in een pan en fruit de ui (bewaar wat voor de kool) lichtbruin.Voeg de tomaat, de suiker, het citroensap en de bouillon toe aan de ui. Laat ongeveer 2 min. sudderen met het deksel op de pan. Voeg dan de vis toe en laat het gerecht in ongeveer 15 minuten gaar stoven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in eern pan (met anti-aanbaklaag) en fruit de rest van de ui goudbruin. Voeg de gesneden kool toe, samen met een mspuntje zout en peper. Smoor ongeveer 5 minuten op een matig vuur.

Serveertip

Erg lekker met gekookte rijst.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

quiltje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten