Mediterrane saucijsjes met olijvensalsa

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
snufje peper (versgemalen)
1 vleestomaat (in blokjes)
1 eetlepel citroensap
1 rode ui (fijngesnipperd)
100 g feta (in blokjes)
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
25 g boter
4 saucijsjes
75 g zwarte olijven (in vieren)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiden: Schep in een kom de tomaat, olijven, kappertjes, Feta, ui, peterselie, olijfolie en citroensap door elkaar. Breng de olijvensalsa op smaak met peper. Schep alles goed door elkaar (en plaats de schaal eventueel 1 uur afgedekt in de koelkast)
Laat de saucijsjes 5 minuten in heet water wellen en dep het vlees droog
Bereiden: Verhit boter in de pan en bak de saucijsjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar
Verdeel de saucijsjes over 4 borden en schep de olijvensalsa over het vlees.

Serveertip

Tip
De olijvensalsa is nog lekkerder als je `m een uurtje (afgedekt) in de koelkast zet. Lekker met Turks brood en een tomaten salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten