pittige linzencurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2006

Vegetarisch, maar goed te combineren met een vlees-0f visgerecht en een frisse salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200gr linzen, 1 grote ui, 1 tomaat, 1-2 rode pepers, 1tl komijnpoeder, 1tl plantaardige olie, 1/2tl zout, 2el gehakte verse koriander of peterselie om te garneren.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de linzen en laat ze uitlekken. Breng de linzen in ca 1,2l water aan de kook en kook ze op matig vuur in 45-50min. zacht. Ondertussen afentoe het schuim verwijderen en roeren.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Was de tomaten, verwijder de steelaanzet en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de rode pepers, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in grove stukken. Verhit een hapjespan en rooster de komijn ca.1min. Voeg de olie en de ui toe en fruit 3-4min. tot de ui glazig is. Roer de tomaten en rode peper door het mengsel en laat het al roerend nog 5min. smoren tot de tomaten uiteen gevallen zijn. Verwijder de rode peper nu eventueel. Giet de zachte linzen af en laat ze uitlekken. Roer ze goed door het mengsel in de hapjespan. Laat alles nog 10min. sudderen. Bestrooi de linzencurry vlak voor het serveren met de koriander of peterselie.

Serveertip

Met een frisse tomaten salade en Naan (indiaas brood) erg lekker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten