Gevulde Paprika uit de Oven

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gevulde Paprika uit de Oven

    Gevulde Paprika uit de Oven

    Gevulde Paprika uit de Oven

DOLMA OD PAPRIKA.....mmmmm zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg rode punt paprika, 450 g lamsgehakt, 300 gram aardappelen, 500 g wortelen, 100 g uien, 1 ei, 250 ml creme fraiche of kajmak (Turkse of Marokkaanse winkel),
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Een grote ronde diepe aluminiumschaal (te koop in Turkse of Marokaanse winkels)

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden

Paprika schoonmaken en de bovenkant een kapje eraf snijden, zaadlijsten eruit. Uien, wortelen en aardappelen heel fijnsnijden

Bereidingswijze

Doe het ei, uien, wortelen en aardappelen en kruiden door het vlees en goed mengen.
De paprikas vullen met het mengsel. Leg ze in de aluminiumschaal, vul deze met wat lauw water en besprenkel de paprikas met wat zonnenbloemolie. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat ze in +/- 40 min gaar worden. Haal de paprika uit de oven en smeer ze stuk voor stuk voor het opdienen in met creme fraiche

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

novemberrain18 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten