Gevulde Paprika uit de Oven
- Balkan, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
DOLMA OD PAPRIKA.....mmmmm zo lekker!
Ingrediënten
1 kg rode punt paprika, 450 g lamsgehakt, 300 gram aardappelen, 500 g wortelen, 100 g uien, 1 ei, 250 ml creme fraiche of kajmak (Turkse of Marokkaanse winkel),Benodigdheden
Een grote ronde diepe aluminiumschaal (te koop in Turkse of Marokaanse winkels)
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden
Paprika schoonmaken en de bovenkant een kapje eraf snijden, zaadlijsten eruit. Uien, wortelen en aardappelen heel fijnsnijden
Bereidingswijze
Doe het ei, uien, wortelen en aardappelen en kruiden door het vlees en goed mengen.
De paprikas vullen met het mengsel. Leg ze in de aluminiumschaal, vul deze met wat lauw water en besprenkel de paprikas met wat zonnenbloemolie. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat ze in +/- 40 min gaar worden. Haal de paprika uit de oven en smeer ze stuk voor stuk voor het opdienen in met creme fraiche