Gevulde Paprika uit de Oven

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2006

DOLMA OD PAPRIKA.....mmmmm zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg rode punt paprika, 450 g lamsgehakt, 300 gram aardappelen, 500 g wortelen, 100 g uien, 1 ei, 250 ml creme fraiche of kajmak (Turkse of Marokkaanse winkel),
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grote ronde diepe aluminiumschaal (te koop in Turkse of Marokaanse winkels)

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden

Paprika schoonmaken en de bovenkant een kapje eraf snijden, zaadlijsten eruit. Uien, wortelen en aardappelen heel fijnsnijden

Bereidingswijze

Doe het ei, uien, wortelen en aardappelen en kruiden door het vlees en goed mengen.
De paprikas vullen met het mengsel. Leg ze in de aluminiumschaal, vul deze met wat lauw water en besprenkel de paprikas met wat zonnenbloemolie. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat ze in +/- 40 min gaar worden. Haal de paprika uit de oven en smeer ze stuk voor stuk voor het opdienen in met creme fraiche

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tilitobi avatar
tilitobi 16-02-2009

ben gek op paprika``s en ze zijn ook nog eens super gezond. ik ga t zeker n keer proberen. Dank je wel, of wel sjukran (scrijf je dat zo?) linda

orphan avatar
orphan 16-02-2009

lijkt me errrrrg lekker , ga het maken , groetjes ...

salzburg avatar
salzburg 16-02-2009

Balkan keuken, verrassend en eerlijk. Groetjes Anna

kookclub2006 avatar
kookclub2006 16-02-2009

Namens de kookclub2006 Van Harte Gefeliciteerd met jou Recept van de dag. [url=http://www.smulweb.nl/community/webgroepen_test/webgroepprikbordpost.php?pagina=KOOKCLUB2006&prikbord_id=12][b]Op de prikbord van KOOKCLUB2006[/b][/url] Staan jou recept vandaag ook in``t zonnetje.

omaplop avatar
omaplop 16-02-2009

ziet er lekker uit ga ik zeker maken oma

novemberrain18 avatar
novemberrain18 16-03-2006

Hoi Suzy, Ja, de groente door het vlees heen mengen, het is ook niet echt duidelijk ik ga het even veranderen, Bedankt! Groetjes Ines

suzy2550 avatar
suzy2550 16-03-2006

Moet je de fijngesneden ui,wortel en aardappel ook door het vlees mengen? Dit id eens een ander recept dan de traditionele paprika\'s zoals ik ze gewoonlijk maag. Groetje Suzy

caroca avatar
caroca 10-03-2006

? Punt uien, ik neem aan dat je puntpaprika\'s bedoelt? Ik neem het recept van je mee, groetjes, Cato

tuxie avatar
tuxie 09-03-2006

Neem ik mee! Mijn man is gek op gevulde paprika\'s! Bedankt! Saskia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten