1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Dolma
  5. Gevulde Paprika uit de Oven

Gevulde Paprika uit de Oven

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2006

Ingrediënten


1 kg rode punt paprika, 450 g lamsgehakt, 300 gram aardappelen, 500 g wortelen, 100 g uien, 1 ei, 250 ml creme fraiche of kajmak (Turkse of Marokkaanse winkel),


Verder heb je nodig


Een grote ronde diepe aluminiumschaal (te koop in Turkse of Marokaanse winkels)


DOLMA OD PAPRIKA.....mmmmm zo lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gradenPaprika schoonmaken en de bovenkant een kapje eraf snijden, zaadlijsten eruit. Uien, wortelen en aardappelen heel fijnsnijden

Bereidingswijze

Doe het ei, uien, wortelen en aardappelen en kruiden door het vlees en goed mengen.
De paprikas vullen met het mengsel. Leg ze in de aluminiumschaal, vul deze met wat lauw water en besprenkel de paprikas met wat zonnenbloemolie. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat ze in +/- 40 min gaar worden. Haal de paprika uit de oven en smeer ze stuk voor stuk voor het opdienen in met creme fraiche

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top