1 kg rode punt paprika, 450 g lamsgehakt, 300 gram aardappelen, 500 g wortelen, 100 g uien, 1 ei, 250 ml creme fraiche of kajmak (Turkse of Marokkaanse winkel),
Een grote ronde diepe aluminiumschaal (te koop in Turkse of Marokaanse winkels)
DOLMA OD PAPRIKA.....mmmmm zo lekker!
Oven voorverwarmen op 180 gradenPaprika schoonmaken en de bovenkant een kapje eraf snijden, zaadlijsten eruit. Uien, wortelen en aardappelen heel fijnsnijden
Doe het ei, uien, wortelen en aardappelen en kruiden door het vlees en goed mengen.
De paprikas vullen met het mengsel. Leg ze in de aluminiumschaal, vul deze met wat lauw water en besprenkel de paprikas met wat zonnenbloemolie. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat ze in +/- 40 min gaar worden. Haal de paprika uit de oven en smeer ze stuk voor stuk voor het opdienen in met creme fraiche
tilitobi 16-02-2009
ben gek op paprika``s en ze zijn ook nog eens super gezond. ik ga t zeker n keer proberen. Dank je wel, of wel sjukran (scrijf je dat zo?) linda
orphan 16-02-2009
lijkt me errrrrg lekker , ga het maken , groetjes ...
salzburg 16-02-2009
Balkan keuken, verrassend en eerlijk. Groetjes Anna
kookclub2006 16-02-2009
Namens de kookclub2006 Van Harte Gefeliciteerd met jou Recept van de dag.
Op de prikbord van KOOKCLUB2006 Staan jou recept vandaag ook in``t zonnetje.
omaplop 16-02-2009
ziet er lekker uit ga ik zeker maken
oma