Gevulde Uien

  • Balkan, Bijgerecht
  • 30-60 min.

SOGAN DOLMA: Een lekker en verrassend bij of hoofdgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg grote uien, 200 g rundergehakt, 200 g lamsgehakt, 100 g rijst, 50 g worteltjes, 50 g selderij, 200 ml creame fraiche of kajmak (Turkse of Marokaanse winkels), 1 citroen, zwarte peper, milde paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grote ronde aluminium diepe schaal waar in gebakken kan worden (tepsia)(te koop in Turkse en Marokaanse winkels), schuimspaan en vergiet

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden

Pel de ui en van snij een kapje van de bovenkant af (zie foto)

Bereidingswijze

Doe ze in een pan met heet water en laat ze een paar minuten, haal ze met een schuimspaan eruit en laat ze in een vergiet goed uitlekken

De vulling kunnen we intussen klaarmaken. Snij de wortels en selderij heel fijn, meng dit met het gehakt, rijst, zout en peper. Vul de uitgelekte uien en zet ze in de schaal, de uien worden stuk voor stuk overgoten met wat zonnenbloemolie en in de schaal wat lauwwater, zodat de uien half onder staan en kunnen stoven. Doe op elke ui wat milde paprikapoeder. Schuif de schaal in de oven en laat het ongeveer 15 min goed bakken de laatste +/- 15 min mogen ze op 160 graden gestoofd worden, als ze heel licht bruin zijn mogen de uien eruit worden gehaald, proef even voor de zekerheid of de rijst gaar is!

Besprenkel het met citroen of smeer er creme fraiche op

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

novemberrain18 avatar

Doorsturen

Home Recepten