1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Schnitzel
  6. Wiener schnitzel

Wiener schnitzel

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2006

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsschintzels van 100g elk
zout
peper
bloem
1 ei, losgeklopt
75 g boter
witte broodkruim of paneermeel 2+1/2 e citroensap
4 ansjovis
kappertjes
4 uitgetande schijfjes citroen



Wiener schnitzels zijn uitgeslagen kalfslapjes die bij voorkeur gesneden worden van de fricandeau. Meestal worden ze in de pan gebakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Wrijf het vlees in met zout en peper en haal door bloem.
2. Vervolgens door ei en daarna door goed droog en fijn witte broodkruim of paneermeel.
3. Laat boter in een koekenpan goed heet worden en bak daarin de schnitzels in ongeveer 8 min. aan weerskanten bruin, gaar en knapperig.
4. Leg ze op een voor verwarmde schaal en druppel wat citroensap in de braadboter. 5. Giet deze over het vlees en versier elk schnitzels met een schijfje citroen, waarop een opgerolde ansjovisfilet met kappertjes in het midden worden gelegd.

Serveertip

Eventueel kan partjes citroen op tafel worden gelegd die naar eigen inzicht aan tafel over het vlees kunnen worden uitgeknepen.
Bij Wiener Schnitzels hoort, als klassiek garnituur, gebakken aardappeltjes en appelmoes of peterselie worteltjes en doperwten gemengd.

Bron

Proeven en experimenteren



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top