Pizzabollen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-03-2006
  • Pizzabollen

    Pizzabollen

    Pizzabollen


bron: Boodschappen 3 2006

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
300 g bloem

25 g bakkersgist

peper
zout
2 eetl. olijfolie

1 theel. zout

2 zakjes Italiaanse spaghettisaus (poedervorm)

200 g gehakt

150 g geraspte kaas

100 g hamreepjes

2 sjalotjes

1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schep de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de verkruimelde gist en giet er enkele druppels water bij om het gistingsproces op gang te brengen. Strooi het zout er zo omheen dat het niet met de gist in aanraking komt. Bedek de gist als deze iets dunner wordt met de bloem door de bloem van de buitenkant naar de binnenkant te duwen. Laat het meel ca. 20 minuten afgedekt rusten. Maak ondertussen de saus aan met de helft van de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water. Verwarm de saus tot een dikke tomatenmassa. Laat deze afkoelen. Maak het kuiltje in de bloem met een hand dieper en voeg beetje bij beetje lauw water en ca. 1,5 eetlepel olijfolie toe. Kneed de massa met een koele hand zodat er een deegbal ontstaat. Leg deze op een met bloem bestoven werkblad en kneed hem tot een soepel en samenhangend deeg. Doe het deeg terug in de kom, bedek het met een droge theedoek en laat het 30-45 minuten rusten in een tochtvrije ruimte, tot het volume verdubbeld is. Snijd intussen de hamreepjes en de sjalotjes in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 150 gr C.

Bereidingswijze

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit met de deegroller. Kruid het gehakt met peper en zout en draai er 8 kleine balletjes van. Braad de balletjes 6 minuten in hete olijfolie. Leg de gegaarde balletjes op het deeg, snijd een stukje uit het deeg rondom de balletjes en trek het deeg om het gehakt heen. Zet de balletjes met het deeg op een ingevette bakplaat 5 minuten in de oven. Meng de ham, sjalotjes en tijm door de tomatensaus. Haal de balletjes uit de oven, beplak ze met de tomatenpasta en strooi er geraspte kaas over. Trek nieuw deeg om de bolletjes heen en zet ze weer 5 minuten in de oven. Let er goed op dat ze mooi rond zijn. Herhaal dit tot de gewenste dikte (ongeveer drie deeglagen). Als de laatste laag om de bol zit kan de oven op 220?C. De bollen moeten dan nog ca. 15 minuten in de oven. De oven kan uit als de pizzabollen mooi zijn gekleurd. Zet de ovendeur open en laat de pizzabollen langzaam afkoelen. Als de pizzabollen van buiten handwarm zijn geworden, kunnen ze worden doorgesneden en gegeten.

Laatste reacties

tuxie avatar
tuxie 09-03-2006

Lijkt me behoorlijk wat werk aan maar ik neem hem toch mee! Bedankt! Saskia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten