1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Doperwten Vlaams

Doperwten Vlaams

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kilo doperwten * 250 gram worteltjes * 50 gram boter * zout * peterselie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dop de erwten en was ze. Schrap de worteltjes en snijd ze zonodig klein. Leg de worteltjes in de pan, voeg de helft van de boter erbij, een snufje zout en zoveel kokend water dat zij juist onder staan. Breng het water weer aan de kook, voeg er na 10 minuten de doperwten bij en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat het gerecht op een zacht vuur 15 minuten doorkoken tot alles gaar is. Schud het restant van de boter er door en betstrooi het gerecht met fijngeknipet peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top