Een snoephuisje bouwen

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2006

De hele woensdagmiddag zoet!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
5 ontbijtkoeken - 200 gr. zachte boter - 3 strooibussen poedersuiker - speculaasjes - pepernoten - kleurig snoepgoed (spekjes, tumtum, smarties - satestokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spatel

Voorbereiding

Klop de boter met de poedersuiker en een paar eetlepels water met een mixer op de lanzaamste stand tot een glad mengsel.

Bereidingswijze

Maak eerst de basis van het huisje door van 4 ontbijtkoeken steeds een stuk -ongeveer eenderde - af te snijden. De kleinste stukken gebruik je niet. Leg twee stukken koek naast elkaar en leg de andere twee stukken er boven op. Snijd de vijfde ontbijtkoek ook op tweederde af en snijd hem ook nog eens schuin doormidden, zodat je twee driehoeken krijgt voor het dak. Een van de overgebleven kleine stukjes ontbijtkoek kan als schoorsteen dienen. Zet het huis goed vast door op een paar plaatsen satestokjes in de koek te prikken. Besmeer het hele huisje met het botermengsel en bewaar een beetje om op het snoep te smeren. Plak allerlei snoep, speculaasjes, pepernoten, dropveters, op het huisje. \"Plak\" voor de dakpannen de speculaasjes dakpansgewijs op elkaar. Bestuif als het klaar is het huisje met poedersuiker, dan lijkt het net sneeuw.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Laat je fantasie de vrije loop!
Uit Allerhande 12 2005

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten