Salade met gerookte eendenborst en sinaasappeltimbaaltjes
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 07-03-2006
Ingrediënten 4 personen
1 grote gerookte eendenborst van ca. 250 gr. - slablaadjes, bijvoorbeeld rucola - versgemalen peper.Voor de sinaasappeltimbaaltjes:
plantaardige olie om te bestrijken - 3 blaadjes gelatine - 3 dl. versgeperst sinaasappelsap - 2 eetl. chilisaus
Benodigdheden
4 vormpjes met een inhoud van ca. 1 dl.Voorbereiding
Maak de sinaasappeltimbaaltjes een dag van tevoren. bestrijk de vormpjes met olie en laat ze omgekeerd uitlekken. Week de gelatine een paar minuten in ruim, koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje van het sinaasappelsap. Dit kan op het vuur of in de magnetron. De gelatine mag niet koken!! Roer de opgeloste gelatine met de chilisaus door het sinaasappelsap. Laat het mengsel onder af en toe roeren lobbig worden. Dit gaat het snelste als het in de koelkast wordt gezet. verdeel het lobbig geworden mengsel over de vormpjes en zet ze afgedekt in de koelkast om ze op te laten stijven.
Bereidingswijze
Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen. Snijd hem in dunne plakken en verdeel die over e borden. Garneer met de slablaadjes. Ga met e punt van een scherp mesje langs de binnenkant van de rand van de vormpjes om ze los te maken. Dompel de vormpjes ??n voor ??n een paar tellen in heet water en stort de sinaasappelgelei op de borden naast de eendenborst. Maal wat peper over het vlees
Serveertip
Uit Koken met de keurslager kerst 2004
Laatste reacties
Het lijkt mij heerlijk die sinaasappeltimbaaltjes bij de gerookte eend. Staat dus favo. Gr. Joke