Salade met gerookte eendenborst en sinaasappeltimbaaltjes

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote gerookte eendenborst van ca. 250 gr. - slablaadjes, bijvoorbeeld rucola - versgemalen peper.
Voor de sinaasappeltimbaaltjes:
plantaardige olie om te bestrijken - 3 blaadjes gelatine - 3 dl. versgeperst sinaasappelsap - 2 eetl. chilisaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 vormpjes met een inhoud van ca. 1 dl.

Voorbereiding

Maak de sinaasappeltimbaaltjes een dag van tevoren. bestrijk de vormpjes met olie en laat ze omgekeerd uitlekken. Week de gelatine een paar minuten in ruim, koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje van het sinaasappelsap. Dit kan op het vuur of in de magnetron. De gelatine mag niet koken!! Roer de opgeloste gelatine met de chilisaus door het sinaasappelsap. Laat het mengsel onder af en toe roeren lobbig worden. Dit gaat het snelste als het in de koelkast wordt gezet. verdeel het lobbig geworden mengsel over de vormpjes en zet ze afgedekt in de koelkast om ze op te laten stijven.

Bereidingswijze

Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen. Snijd hem in dunne plakken en verdeel die over e borden. Garneer met de slablaadjes. Ga met e punt van een scherp mesje langs de binnenkant van de rand van de vormpjes om ze los te maken. Dompel de vormpjes ??n voor ??n een paar tellen in heet water en stort de sinaasappelgelei op de borden naast de eendenborst. Maal wat peper over het vlees

Serveertip

Uit Koken met de keurslager kerst 2004

Laatste reacties

jocucina avatar
jocucina 08-03-2006

Het lijkt mij heerlijk die sinaasappeltimbaaltjes bij de gerookte eend. Staat dus favo. Gr. Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten