Amuse van carpaccio met pesto

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-03-2006

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine - koekenpan - amuselepels

Bereidingswijze

Kan 2 uur van tevoren:
Pureer de pesto met de olijven en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk het vlees dun met het pestomengsel en vouw de plakjes 2 x dubbel. Leg op elke lepel 2 opgevouwen plakjes vlees. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en laat ze op en bord afkoelen. Strooi ze samen met de geschaafde kaas over de carpaccio. Garneer met basilicum.

Serveertip

Leg de lepels rondom op een bordje. Leg basilicum in het midden.
Uit Libelle 2004

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ahijlstra avatar
ahijlstra 15-09-2019

prima amuse, ook goed te maken met fricandeau; het pesto / olijven mengsel wordt iets lichter van smaak als je een halve paprika meepureert

Kokkiequeen avatar
Kokkiequeen 02-09-2010

Lijkt me erg lekker, ook dat van adcent ga het zeker eens maken.

hanneke80 avatar
hanneke80 06-09-2009

Heb de olijven uit het recept gelaten en er een soort verrassings pakketjes van gemaakt. Pesto, kaas, pijnboompitten en 2/3 blaadjes rucola er op, toen dichtgevouwen en sate prikker er in! Heerlijk! Bedankt!

adcent avatar
adcent 24-06-2008

laat de olijven weg, vul het vlees om en om met rode pesto en groene pesto. plakje hele dune mozerella, pijnboompitjes en kaas, en afmaken met een druppeltje balsamico azijn.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten