Janssens verleiding

  • Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-03-2006

Dit is een recept die heel oud is, van een beroemde componist.Na elk concert dat hij gaf, nam hij enkele toeschouwers mee naar zijn huis en kookte zijn lievelingsgerecht, LEKKER!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
De goeie boter zoals ze zeggen, ansjovisfilets (de verse) , ajuinen , aardappelen, knoflook en room 3dl
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
en overschotel, rasp

Voorbereiding

vet de overschotel in met de boter

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rasp ze fijn, snijd de ansjovisfilets in 4 (in de lengte), snijd 2 grote ajuinen in ringen.Vul de ovenschotel afwisselend met de aardappel, ajuinringen, ansjofilets, geperste look en peterselie.Zorg er zeker voor dat je eindigd met aardappelen.Giet de helft van de room over de overschotel en plaats de schotel voor 35-40 min in een 200?c voorverwarmde over. Giet dan de rest van de room erover met hier en daar een klontje boter en plaats nog eens 20-25 min in de oven. Klaar!

Serveertip

serveer het als een stuk taart op een bord , maak misschien een pesto van peterselie (olijfolie, verse peterselie en was pijnboompitten) en giet in een cirkel rond (of zoals je zelf wil) het stuk \"taart\". Garneer nog met wat verse peterselie. Smakelijk

Laatste reacties

mar72 avatar
mar72 07-10-2007

Dit smaakt echt verrukkelijk!

anjahans avatar
anjahans 16-03-2006

Ik ga deze ook eens proberen, dankjewel! Anja

marcdepester avatar
marcdepester 10-03-2006

deze proberen we eens ; bedankt !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten