Champignons met Hollandse saus

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram champignons * citroensap * 25 gram boter * peper * zout * peterselie .
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Hollandse saus:++++ 2 eetlepels kruidenazijn -
? dl water -
5 eierdooiers -
400 gram boter -
zout -
peper -
citroensap. +++++++
Roer de eierdooiers uit, meng dit met de kruidenazijn en het water in een pannetje en roer dit \\\'au bain-marie\\\' (een pannetje hangend in een pan kokend water) tot de saus is gebonden.
Roer de boter er in stukjes door en maak het geheel af met peper, zout en citroensap.

Bereidingswijze

Maak de champignonms schoon, voeg er, na het wassen met citroensap, een 1/2 eetlepel fijngeknipte peterselie, 1 eetlepel citroensap en peper en zout naar smaak aan toe en smoor ze 15 minuten in hete boter. Schep de champignons uit het vocht in een warme schaal, laat het achtergebleven vocht tot de helft inkoken en giet er dan de Hollandse saus al roerend bij. Schep de saus over de champignons.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten