stamppot met rucola en chorizo

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2006
  • stamppot met rucola en chorizo

    Stamppot met rucola en chorizo

    Stamppot met rucola en chorizo

heerlijk pittige stamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 zakjes Maggi Puree voor stamppot, 100 gram rucola sla, 1 chorizo worst van ca 20 cm, geraspte kaas, beetje kookroom naar smaak, half bakje champignons (of meer als je hebt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

snijd de chorizo en champignons in stukjes en kook het water voor de aardappel puree

Bereidingswijze

*bak de chorizo en champignons uit in het eigen vet van de chorizo
*maak ondertussen de puree klaar en meng hier de rucola sla doorheen en om het wat smeuiger te maken wat room naar smaak en vervolgens de uitgebakken chorizo en champignons
*doe het geheel in de ovenschaal, doe hier royaal geraspte kaas overheen en zet nog even in de oven/gril (225 graden)
* het is klaar zodra de kaas een knapperig korstje heeft gevormd

Serveertip

TIP: de chorizo die je standaard in de NL supermarkten koopt is vrij vlak van smaak, probeer een pittige variant op de kop te tikken (bij de meeste Belgische supermarkten zijn deze goed verkrijgbaar - bijv. Delhaize).

Je kunt e.e.a. natuurlijk ook zonder kaasdakje klaarmaken, maar aangezien wij hier dol op zijn.....

Laatste reacties

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 26-01-2016

Het was heerlijk!! Ik heb er in plaats van champions een flinke ui in stukjes en nog een uitgeperst teentje knoflook met de chorizo meegebakken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten