Kerrie gehaktballen uit oven
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
voor grote gezelschappen, 40-50 mensen
Ingrediënten 45 recipe.people
VOOR GEHAKTBALLEN:3kg rundergehakt
9 snijden volkoren brood zonder korst
3 tot 4 kop melk
4 eieren, glad
3 t nootmuskaat
2 t kruidnagelpoeder
3 e zout
2 t gemalen peper
VOOR KERRIESAUS:
10 grote uien in halve ringen gesneden
125g margarine of boter
1 kopje bloem
1/2 kopje suiker
1 e zout
5 kopjes water of kippenbouillon
2 kopjes rode wijnazijn
400 g abrikozenjam
4 e kerrie
2 e geelwortel
12 bananen in plakjes
Bereidingswijze
VOOR GEHAKTBALLEN:
1. Week brood in melk.
2. Meng alle ingrediënten goed.
3. Maak 60-70 gehaktballen en rol door bloem.
4. Pak ze in beboterd ovenschalen.
VOOR KERRIESAUS:
1. Smoor uien in margarine. 2. Meng bloem, suiker, zout, kerrie, geelwortel en azijn. 3. Meng de abrikozenjam met water of bouillon en voeg alle ingredienten bij uien (behalve bananen). 4. Laat dit even goed doorkoken tot gladde saus.
5. Verdeel plakjes banaan over gehaktballen en verdeel kerriesaus erover heen. 6. Bak gehaktballen voor 1 +1/2 uur of tot gaar bij 180*C.
Bron
Kerrie uit een multiculturele keuken
Serveertip
Lekker met gedroogde kokos eroverheen.
Gehaktballen kan ook een dag van te voren gaar gemaakt worden en voor eten opgewarmd.