Kerrie gehaktballen uit oven

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Kerrie gehaktballen uit oven

    Kerrie gehaktballen uit oven

    Kerrie gehaktballen uit oven

voor grote gezelschappen, 40-50 mensen

Deel dit recept

Ingrediënten 45 recipe.people
VOOR GEHAKTBALLEN:

3kg rundergehakt
9 snijden volkoren brood zonder korst
3 tot 4 kop melk
4 eieren, glad
3 t nootmuskaat
2 t kruidnagelpoeder
3 e zout
2 t gemalen peper

VOOR KERRIESAUS:
10 grote uien in halve ringen gesneden
125g margarine of boter
1 kopje bloem
1/2 kopje suiker
1 e zout
5 kopjes water of kippenbouillon
2 kopjes rode wijnazijn
400 g abrikozenjam
4 e kerrie
2 e geelwortel
12 bananen in plakjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR GEHAKTBALLEN:
1. Week brood in melk.
2. Meng alle ingrediënten goed.

3. Maak 60-70 gehaktballen en rol door bloem.
4. Pak ze in beboterd ovenschalen.

VOOR KERRIESAUS:
1. Smoor uien in margarine. 2. Meng bloem, suiker, zout, kerrie, geelwortel en azijn. 3. Meng de abrikozenjam met water of bouillon en voeg alle ingredienten bij uien (behalve bananen). 4. Laat dit even goed doorkoken tot gladde saus.
5. Verdeel plakjes banaan over gehaktballen en verdeel kerriesaus erover heen. 6. Bak gehaktballen voor 1 +1/2 uur of tot gaar bij 180*C.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken

Serveertip

Lekker met gedroogde kokos eroverheen.

Gehaktballen kan ook een dag van te voren gaar gemaakt worden en voor eten opgewarmd.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten