1. Home
  2. Recepten
  3. Coquilles
  4. zachtgebakken coquilles met tijmboter

zachtgebakken coquilles met tijmboter

Door: thea_g

  •  , Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-03-2006

Ingrediënten 4 personen


1/2 knolselderij, in blokjes - sap van 1/2 citroen - 1 grote ongeschilde appel, in blokjes - zout,peper - 2 eetl. olijfolie - 50 gr. zachte boter of margarine - 1 tl. verse tijmblaadjes - 1 tl. honing - 8 coquilles (Sint Jacobsschelpen)


Verder heb je nodig


Koekenpan - Koekenpan met anti aanbaklaag


Deze amuse is heel bijzonder. Serveren op een amuse-lepel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knolselderij in blokjes snijden - citroen uitpersen - appel in blokjes snijden

Bereidingswijze

Besprenkel de knoldelderij direct na het snijden met citroensap. Bak de knolselderij ca. 10 minuten op zacht vuur in 1 eetl. olijfolie tot het iets zacht wordt. Voeg de appel toe en bak deze ca. 5 minuten mee tot appel en selderij beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng de boter met de tijm, honing en wat zout en peper. Halveer elke St. Jacobsschelp overlangs en bak ze in 1 eetl. olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag aan elke kant 1/2 - 1 minuut. Serveer de coquilles met de appel-selderij en leg op elke coquile een likje tijmboter.

Serveertip

De aardse knolselderij en de kruidige tijm maken de coquille rijker van smaak. Serveer er een licht Viognier bij, bijvoorbeeld uit het Rhonedal.
Uit Libelle 2004



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top