
Knolselderij schillen en in hele dunne reepjes snijden. In kokend water met citroensap en wat zout plm. 3-4 minuten koken. Afgieten en koud water afspoelen. Goed laten uitlekken. (Gebruik je een potje selderijsalade dan deze goed laten uitlekken. Bleekselderij wassen, in smalle boogjes snijden. Appels wassen. Klokhuis verwijderen en in reepjes snijden. Kaas ook in smalle reepjes snijden. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Noten in droge koekenpan roosteren. Af laten koelen.
300 gram knolselderij of een potje selderijsalade - sap van 1 citroen (vervalt als je een potje selderijsalade gebruikt!) -
200 gram magere gerookte spekreepjes -
2 stengels bleekselderij -
300 gram belegen kaas - 2 appels (liefst Elstar) - 150 gram gehakte walnoten - mayonaise naar smaak -
1 afgestreken eetlepel scherpe mosterd -
4 eetlepels slagroom - peper, zout - 2 eetlepels selderijgroen
Koekenpan
Deze verrukkelijke selderijsalade kwam ik tegen in een Duits kookboek over Beieren. Het is echt een TOPPER! en doet het heel erg goed op een buffet.
Mayonaise mengen met room en mosterd. Beide selderij-soorten, kaas, spekreepjes en appel hierdoor roeren. Plm. 1 uur laten intrekken. Op smaak maken met peper en zout. Geroosterde walnoten en selderijgroen over de salade strooien.
Heerlijk met walnotenbrood en gezouten boter.
Aangepast recept uit Duits kookboek over Beieren
naus_marijke 01-08-2009
Mmmmm, deze salade lijkt mij heerlijk en daarom heb ik dit recept meegenomen!
Bedankt!
Gr. Marijke
gitte50 30-07-2009
neem dit recept mee,
vind salades heerlijk
ga deze zeker proberen
mikruud 23-07-2009
Ja, dat klinkt inderdaad lekker zomers en fris! We hebben as zaterdag een BBQ dus deze staat op tafel. Dankje
jokewvg 09-07-2006
mmmmm lijkt me een zalig recept Petra lekker ook bij de bbq.
Bedankt !
Liefs Joke.
zomernacht 26-04-2006
Knolselderij nog nooit zo klaargemaakt, maar wel stapel op alle soorten salades dus ga deze zeker proberen Bedankt en groetjes Edith.