1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Selderijsalade met spekreepjes, kaas en walnoten

Selderijsalade met spekreepjes, kaas en walnoten

Door: pwiggers

  • Duits, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2006

Ingrediënten 6 personen


Knolselderij schillen en in hele dunne reepjes snijden. In kokend water met citroensap en wat zout plm. 3-4 minuten koken. Afgieten en koud water afspoelen. Goed laten uitlekken. (Gebruik je een potje selderijsalade dan deze goed laten uitlekken. Bleekselderij wassen, in smalle boogjes snijden. Appels wassen. Klokhuis verwijderen en in reepjes snijden. Kaas ook in smalle reepjes snijden. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Noten in droge koekenpan roosteren. Af laten koelen.
300 gram knolselderij of een potje selderijsalade - sap van 1 citroen (vervalt als je een potje selderijsalade gebruikt!) -
200 gram magere gerookte spekreepjes -
2 stengels bleekselderij -
300 gram belegen kaas - 2 appels (liefst Elstar) - 150 gram gehakte walnoten - mayonaise naar smaak -
1 afgestreken eetlepel scherpe mosterd -
4 eetlepels slagroom - peper, zout - 2 eetlepels selderijgroen


Verder heb je nodig


Koekenpan

Selderijsalade met spekreepjes, kaas en walnoten
Selderijsalade met spekreepjes, kaas en walnoten

Deze verrukkelijke selderijsalade kwam ik tegen in een Duits kookboek over Beieren. Het is echt een TOPPER! en doet het heel erg goed op een buffet.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mayonaise mengen met room en mosterd. Beide selderij-soorten, kaas, spekreepjes en appel hierdoor roeren. Plm. 1 uur laten intrekken. Op smaak maken met peper en zout. Geroosterde walnoten en selderijgroen over de salade strooien.

Serveertip

Heerlijk met walnotenbrood en gezouten boter.

Bron

Aangepast recept uit Duits kookboek over Beieren



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top