Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk
- Oostenrijks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Tijdens onze skivakantie in Vorarlberg in Oostenrijk aten we vaak deze heerlijke pasta. Spätzle kun je kopen in Duitsland en Oostenrijk en in Nederland bij Sligro. Af en toe ook bij Lidl. Maar je kunt hiervoor ook gewone elleboogjes macaroni voor gebruiken. In Oostenrijk wordt dit gegeten met een aardappelsalade. Ik heb er een ovenschotel van gemaakt. Heel lekker!
Soms doe ik er wat gebakken spekreepjes door. Iets pittiger en heerlijk.
Ingrediënten 4 personen
400 gram spätzle of andere pasta - 200 gram geraspte Gruyère kaas - 500 gram uien -2 eetlepels olie - zout, peper - nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 663,97 kcal |
Koolhydraten | 80,98 g |
Eiwitten | 28,31 g |
Vetten | 23,89 g |
Benodigdheden
ovenschaal
Voorbereiding
Pasta beetgaar koken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Olie verhitten. Uien hierin op een zacht vuur langzaam lichtbruin bakken. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bereidingswijze
Pasta uitlekken. Overdoen in ovenschaal. Vermengen met het grootste deel van de kaas en de gebakken uien. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooien met de rest van de kaas. In het midden van de oven 20 - 30 minuten bakken tot de pasta een mooi bruin korstje heeft.
Serveertip
Lekker met http://www.smulweb.nl/1128800/koken/recept/Aardappelsalade-a-la-petra]Aardappelsalade-a-la-petra of een groene salade