Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk

    Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk

    Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk

Tijdens onze skivakantie in Vorarlberg in Oostenrijk aten we vaak deze heerlijke pasta. Spätzle kun je kopen in Duitsland en Oostenrijk en in Nederland bij Sligro. Af en toe ook bij Lidl. Maar je kunt hiervoor ook gewone elleboogjes macaroni voor gebruiken. In Oostenrijk wordt dit gegeten met een aardappelsalade. Ik heb er een ovenschotel van gemaakt. Heel lekker!
Soms doe ik er wat gebakken spekreepjes door. Iets pittiger en heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram spätzle of andere pasta - 200 gram geraspte Gruyère kaas - 500 gram uien -
2 eetlepels olie - zout, peper - nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 663,97 kcal
Koolhydraten 80,98 g
Eiwitten 28,31 g
Vetten 23,89 g
Benodigdheden

ovenschaal

Voorbereiding

Pasta beetgaar koken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Olie verhitten. Uien hierin op een zacht vuur langzaam lichtbruin bakken. Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Pasta uitlekken. Overdoen in ovenschaal. Vermengen met het grootste deel van de kaas en de gebakken uien. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooien met de rest van de kaas. In het midden van de oven 20 - 30 minuten bakken tot de pasta een mooi bruin korstje heeft.

Serveertip

Lekker met http://www.smulweb.nl/1128800/koken/recept/Aardappelsalade-a-la-petra]Aardappelsalade-a-la-petra of een groene salade

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten