1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk

Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk

Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk
Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk
Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk
Käse-spätzle uit Vorarlberg in Oostenrijk
  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2006

Tijdens onze skivakantie in Vorarlberg in Oostenrijk aten we vaak deze heerlijke pasta. Spätzle kun je kopen in Duitsland en Oostenrijk en in Nederland bij Sligro. Af en toe ook bij Lidl. Maar je kunt hiervoor ook gewone elleboogjes macaroni voor gebruiken. In Oostenrijk wordt dit gegeten met een aardappelsalade. Ik heb er een ovenschotel van gemaakt. Heel lekker!
Soms doe ik er wat gebakken spekreepjes door. Iets pittiger en heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


400 gram spätzle of andere pasta - 200 gram geraspte Gruyère kaas - 500 gram uien -
2 eetlepels olie - zout, peper - nootmuskaat


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Voorbereiding

Pasta beetgaar koken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Olie verhitten. Uien hierin op een zacht vuur langzaam lichtbruin bakken. Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Pasta uitlekken. Overdoen in ovenschaal. Vermengen met het grootste deel van de kaas en de gebakken uien. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooien met de rest van de kaas. In het midden van de oven 20 - 30 minuten bakken tot de pasta een mooi bruin korstje heeft.

Serveertip

Lekker met Aardappelsalade-a-la-petra of een groene salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top