Pittige oostenrijkse goulash
- Oostenrijks, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 06-03-2006
Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken!
Ingrediënten 4 personen
750 gram mager rundvlees -250 gram varkenslappen - 50 gr boter om te bakken - olie om te bakken - peper - zout -
2 vleesbouillontabletten - 3 eetlepels witte azijn - 2 theelepels gedroogde oregano -
mespunt kruidnagelpoeder - 1 laurierblaadje -
1 kilo uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 rode paprika - 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper - 2 eetlepels milde paprikapoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 676,93 kcal |
Koolhydraten | 22,77 g |
Eiwitten | 56,93 g |
Vetten | 37,59 g |
Benodigdheden
Koekenpan - stevige braadpanBereidingswijze
Snij het vlees in in niet kleine stukken.
Boter verhitten. Vlees in gedeelten snel en goed bruin bakken. Vlees uit de pan halen en overdoen in een andere pan. Bouillontabletten, azijn, laurier, oregano. kruidnagelpoeder en zoveel water toevoegen dat vlees net niet onder staat. Vlees op zacht vuur laten sudderen tot het gaar is.
Ondertussen de gepelde en in grove stukken gesneden uien in weinig olie bruin bakken. Gepelde en in kleine stukjes gesneden knoflook en paprika bij de uien voegen en nog 3 minuten bakken. Tomatenpuree toevoegen en ook even meebakken. Paprikapoeder erdoor roeren en alles bij het vlees voegen. Nu nog plm. 30 minuten laten sudderen. Op smaak maken met peper en zout.
Mocht de goulash te dun zijn dan eventueel binden met wat bloem of maizena.
Serveertip
Lekker met pasta, rijst of aardappelpuree.
Laatste reacties
Je gebruikt andere kruiden dan ik normaal doe. Ik ga jouw variant volgende keer proberen. Bedankt voor je recept.
Hartstikke leuk om te horen Irene8444. Dank je wel. Groet, Petra
Hartstikke lekker!
Fijn dileja dat je mijn Pittige Oostenrijkse goulash zo lekker vond. Altijd leuk om te horen. Dank je wel voor je reactie bij mijn recept.
Echt lekker
Dank je wel Mia. Ik heb deze stoofpot al vaak gemaakt in de slowcooker. 6 uur op low. Succes ermee. Groetjes, Petra
Lijkt me heerlijk. Ik wil eens proberen of ik dit in de slowcooker kan bereiden. Dank je wel. Groet, Mia
Hoi Annet, het vlees wordt in stukken gebraden. Ik heb dit aan het recept toegevoegd. Is in de loop der tijd weggevallen. Dank je wel. Groet,Petra
Wauw wat een heerlijk recept!! Absoluut voor herhaling vatbaar :) Een vraagje over het vlees bakken; snijd je deze eerst in stukken of braad je die als hele lappen aan?
Dank je wel Margrit voor je reactie bij mijn recept.Ik wet zeker dat je deze goulash lekker zult vinden. Veel succes ermee en lieve groet, Petra