scharfilets in tomatensaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-03-2006


Lekker snel visgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 scharren van 350 g, in filet
500 g rijpe tomaten
1 fijngehakte sjalot
2 eetlepels tomatenpuree
1 laurierblad, verkruimeld
1/2 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel gehakte bieslook
peper en zout
40 g boter

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Rol de scharfilets met de velzijde naar binnen van kop naar staart op, pocheer 5 min in gezouten water en houd warm.
2. Voor de saus: pel de tomaten, snijd het vruchtvlees is blokjes en doe ze in de pan. Voeg de overige ingredi?nten - uitgezonderd de boter - toe en giet 2 dl van het pocheervocht erbij. Kook op hevig vuur tot de blokjes tomaat uiteenvallen. Roer krachtig, zeef en kruid met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en klop met de garde de boter eronder.
3. Schik de scharrolletjes op een bord, nappeer met de saus en werk af met gehakte bieslook.



Serveertip

Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

recept van VLAM www.visinfo.be

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten