Koolvis uit de oven met worteltjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-03-2006
Bron: AllerHande 03 2006
Ingrediënten 4 personen
400 g koolvisfilet (diepvries)1 bos bospeen
1 kg vastkokende aardappels, geschild
1 eetlepel komijn (djinten)
2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
2 teentjes knoflook, fijngehakt
5 eetlepels olijfolie
Benodigdheden
kleine ovenschaal, ingevetBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ?C. Leg de stukken bevroren vis in de ovenschaal. Meng het broodkruim met de knoflook en 3 eetlepels olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel dit mengsel over de vis en schuif de schaal in het midden van de oven. Laat de vis in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden. Schil intussen de wortels en laat er een stukje groen aanzitten. Breng in een hapjespan 100 ml water met 2 eetlepels olijfolie, de komijn en zout naar smaak aan de kook. Voeg de wortels toe en stoof ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar. Kook intussen ook de aardappels in ruim kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Serveer de koolvis met de komijnworteltjes en de gekookte aardappels.
Serveertip
Vervang de koolvis eventueel door verse tilapia- of kabeljauwfilet.
Gebakken aardappels smaken ook goed bij dit gerecht.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties