Geroosterde garnalen met limoen

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2006


Bron: AllerHande 03 2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
zak reuzengarnalen (rauw en ongepeld, diepvries 500 g)

2 limoenen

2-3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper

poedersuiker

zeezout

versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan

Voorbereiding

Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Bereidingswijze

Boen de limoenen schoon, snijd ze elk in 8 smalle partjes en bestuif de snijvlakken met wat poedersuiker. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en er een lichte walm vanaf komt. Bestrijk de garnalen en de limoenschijfjes royaal met knoflook-chiliolie. Leg de garnalen in de grillpan en rooster ze 3-5 minuten op matig vuur, tot ze niet meer doorschijnend zijn en felroze zijn geworden. Schep de garnalen op een bord en bestrooi met zout en peper. Rooster de limoenschijfjes 2-3 minuten in de grillpan, zodat ze bruin worden(= karameliseren). Verdeel de garnalen en limoenplakjes over twee borden.

Serveertip

Lekker met witte rijst en een courgettesalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten