Geroosterde garnalen met limoen
- Fusion, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-03-2006
Bron: AllerHande 03 2006
Ingrediënten 2 personen
zak reuzengarnalen (rauw en ongepeld, diepvries 500 g)2 limoenen
2-3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
poedersuiker
zeezout
versgemalen zwarte peper
Benodigdheden
grillpanVoorbereiding
Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Bereidingswijze
Boen de limoenen schoon, snijd ze elk in 8 smalle partjes en bestuif de snijvlakken met wat poedersuiker. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en er een lichte walm vanaf komt. Bestrijk de garnalen en de limoenschijfjes royaal met knoflook-chiliolie. Leg de garnalen in de grillpan en rooster ze 3-5 minuten op matig vuur, tot ze niet meer doorschijnend zijn en felroze zijn geworden. Schep de garnalen op een bord en bestrooi met zout en peper. Rooster de limoenschijfjes 2-3 minuten in de grillpan, zodat ze bruin worden(= karameliseren). Verdeel de garnalen en limoenplakjes over twee borden.
Serveertip
Lekker met witte rijst en een courgettesalade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties