Chocolademousse

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
60 gr pure chocolade met min. 33% cacao
2,5 dl slagroom
60 gr basterdsuiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, pan met heet water

Bereidingswijze

Breng een pan met circa 4 cm water aan de kook en haal hem van het vuur. Doe 60 gr grof gehakte pure chocolade in een vuurvaste kom en zet die boven de pan zonder dat de bodem het water raakt. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat hem afkoelen. Klop 1 kop (2,5) room en ? kop (60 gr) basterdsuiker met de mixer tot zachte pieken. Meng 1/3 van de room door de gesmolten chocolade en roer goed. Schep de rest van het roommengsel erdoor, schep in bakjes en laat het 2 uur in de koelkast afgedekt staan.

Serveertip

Garneer met chocoladeblaadjes, of een gesneden stukjes fruit.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten