1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Courgette
  5. Turks gevulde courgette

Turks gevulde courgette

  • Turks, Streekgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2006

Ingrediënten 4 personen


* 4 middelgrote courgettes
* sap van 1 citroen
* zout
* peper
* 1 kopje witte wijn
* 500 g rundergehakt
* 1 ui
* 2 sneetjes witbrood
* 2 eieren
* 2 el mierikswortel
* 1 el mosterd
* 100 g gekookte rijst
* 1 tl oregano
* 1 tl basilicum
* 1 el groene peperkorrels
* 1/2 kopje olijfolie
* 2,5 dl groentebouillon
* 1/2 bosje munt
* sap van 1 citroen



Kabak Dolmasi. Gevulde courgettes met gehakt, rijst en kruiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De courgettes schoonmaken, onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en in de lengte doorsnijden. De courgettes met een theelepeltje uithollen. Het vruchtvlees fijnsnijden. Het vruchtvlees en de gehalveerde courgettes met citroensap en witte wijn besprenkelen en bestrooien met peper en zout. Het rundergehakt in een kom doen. Het courgettevruchtvlees en de gesnipperde ui toevoegen. Het brood, zonder korsten, even laten weken in melk of groentebouillon, uitknijpen enmet de eieren, de mierikswortel, de mosterd en de rijst aan het vlees toevoegen. De oregano, de basilicum en de peperkorrels eveneens toevoegen en de ingredienten goed door elkaar kneden. Het vleesmengsel gelijkmatig verdelen over de courgettehelften en licht aandrukken. De olijfolie in een pan verhitten. De courgettes erin leggen, even fruiten en met groentebouillon, witte wijn en citroensap overgieten. De pan sluiten en het geheel in en tot 180 graden voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten stoven. Als de gaartijd omis de courgettes op een schaal leggen, bestrooien met gewassen en fijngehakte munt en serveren. Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esje26


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esje26
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top