Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Turkse stoofschotel van rundvlees en groenten

Turkse stoofschotel van rundvlees en groenten

Door: esje26

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2006

Ingrediënten 4 personen


* 600 g rundvlees
* zout
* peper
* 1 el paprikapoeder
* 1 tl gemalen komijn
* 1 kopje olijfolie
* 2 teentjes knoflook
* 1 tl zout
* 2 uien
* 1 kopje groente- of vleesbouillon
* 1 blik gepelde tomaten
* 1 laurierblad
* 1 takje tijm
* 1 aubergine
* 1 courgette
* 1 rode paprika
* 1 groene paprika
* 125 g yoghurt
* snufje cayennepeper
* enkele druppels citroensap
* 1/2 bosje peterselie



Kizartilmis Siqirkusbasi Sebzeli. Een verukkelijke stoofschotel, om je vingers bij af te likken!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het rundvlees in dobbelsteentjes snijden. Het vlees kruiden met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en komijn. De olijfolie in een pan verhitten en er de geperste teentjes knoflook in fruiten. Het vlees in de knoflookolie aan alle kanten bruin bakken. De uien pellen, snipperen, aan het vlees toevoegen en kort mee laten stoven. Blussen met de bouillon. De gepelde tomaten met een vork platdrukken en aan het vlees toevoegen. Het laurierblad en het takje tijm toevoegen. De pan sluiten en in de tot 180 graden verwarmde oven schuiven en 50 tot 60 minuten laten stoven. Ondertussen de aubergine, courgette, en paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. De groente aan het vlees toevoegen. Indien nodig nog wat bouillon opgieten en nog eens 30 tot 40 minuten stoven. Na het stoven de gesmoorde stukjes rundvlees nogmaals kruiden. De yoghurt met zout, peper en citroensap mengen. Het gerecht in een schaal doen en bedekken met hier en daar een lepel citroenyoghurt. Bestrooid met gehakte peterselie serveren. Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esje26
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top