Turkse bonensoep

  • Turks, Streekgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2006

Sebzeli Kurufasulye. Een lekkere pittige stevige bonensoep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 400 g witte bonen
* zout water
* 2-3 el olijfolie
* 2 teentjes knoflook
* 1 ui
* 2 wortelen
* 1 stuk bleekselderij
* 2 el tomatenpuree
* 7,5 dl groente- of rundvleesbouillon
* 1 takje tijm
* 1 el paprikapoeder
* 1 el geraspte citroenschil
* zout
* peper
* 2 tl cayennepeper
* klein beetje suiker
* 4 sneetjes witbrood
* 2 hardgekookte eieren
* 1/2 bosje peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De witte bonen in een schaal doen, met zout water overgieten en 1 nacht laten weken.

Bereidingswijze

De olijfolie in een pan verhitten en daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. De ui pellen en snipperen, de wortelen en de bleekselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden en dit alles in de knoflookolie doen en meestoven. De tomatenpuree erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep met de tijm, het paprikapoeder, de geraspte citroenschil, peper, zout, cayennepeper en suiker pittig maken. De witte bonen goed laten uitlekken, in de soep doen en op een matig vuur 30 tot 40 minuten laten koken. De kortsen van het brood snijden en het daarna in stukjes snijden en door de soep roeren. De eieren pellen, fijnhakken en door de fijngehakte peterselie scheppen. De bonensoep in een terrine doen, bestrooien met de gekruide eieren en vervolgens serveren. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten