Turkse tomaten-uiensoep

  • Turks, Streekgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2006

Domates Sogan Corbasi. Een smakelijke soep met eenvoudige ingredienten, en lekker snel op tafel!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1/2 kopje olijfolie (0,6 dl)
* 3 teentjes knoflook
* 1,5 tl zout of bouillonblokjes
* 4 uien
* 4 tot 6 tomaten
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 3/4 l groente- of kippebouillon
* enkele druppels citroensap
* klein beetje suiker
* 1 tl cayennepeper
* 4 el olijfolie
* 4 sneetjes witbrood
* 1/2 bosje peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het halve kopje olijfolie in een pan verhitten en 2 van de geperste teentjes knoflook daarin fruiten. De uien pellen, in de knoflookolie doen en fruiten. De tomatenpuree erdoor roeren. De ontvelde, en in blokjes gesneden tomaten aan de uien toevoegen en kort meestoven. De bouillon eroverheen gieten. De soep kruiden met citroensap, zout, suiker en de cayennepeper. Pan sluiten en op een matig vuur 10 tot 15 min. zachtjes laten koken. Ondertussen de olijfolie verhitten in een koekepan en er het geperste teentje knoflook in fruiten. Het witbrood in blokjes snijden en in de knoflookolie goudgeel bakken. Het brood uit de pan halen en door de gewassen en fijngehakte peterselie roeren. De kopjes soep bestrooien met de geroosterde blokjes brood. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten