Gebraden entrecote met rode wijnsaus

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2006

Entrecote smaakt het lekkerst als hij rood is van binnen.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 groot stuk entrecote van ca. 1500 gram - 3 ansjovisfilets, gehalveerd - 30 gr. boter of margarine - 5-6 eetl. olijfolie - zout,peper - 2 laurierblaadjes in stukjes - 2-3 sjalotjes, fijngesneden - 3 dl. rode wijn - 2 dl. kalfsfond - 50 gr. koude boter in stukjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vleesthermometer - braadslede of ovenvaste braadpan - aluminiumfolie -

Voorbereiding

Entrecote is het lekkerst als hij rood is van binnen. Houd dan een kerntemperatuur aan van50-55 graden. Voor een ros?(medium) gebakken entrecote, houd U 55-60 graden aan, laat dan doorgaren tot 65-70 C.

Bereidingswijze

Maak in de bovenkant van de entrecote 6 kleine inkepingen en steek hierin de ansjovisfilets. Verhit de boter met de olijfolie in de braadslede of braadpan en bak hierin de entrecote in 6-7 minuten rondom bruin. Bestrooi met zout en peper en leg de laurierblaadjes in de pan. Steek de braadthermometer in het dikste deel van het vlees en zet de braadpan met de entrecote in het midden van een op 180 graden voorverwarmde oven. Braad het vlees tot de braadthermometer 53-54 graden aangeeft (het vlees gaart nog 2-3 graden door). Neem het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Schep voor de saus een deel van het vet uit de braadslede. Zet de braadslede op het vuur en bak de sjalotjes 3-4 minuten. Voeg de wijn en de kalfsfond toe en roer de aanbaksels los in de pan. Laat de sasus iets inkoken. Roer de koude boter er door, klontje voor klontje, zodat de saus mooi gaat binden.

Serveertip

Serveer de entrecote met de saus, aardappelgalettes en bijvoorbeeld een mousse van brocoli.
&copi; Libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten