Rundervinken met italiaanse paddestoelensaus
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-03-2006
Ingrediënten 4 personen
25 g boter of margarinepeper, zout
4 rundervinken
2 sjalotjes, gesnipperd
200 g paddestoelen wildmix, in repen
1 zakje vleesjus (knorr, 13 g)
1/2 bakje verse italiaanse kruidenmix (c1000, 15 g), grof gehakt
Bereidingswijze
Verhit de boter in de braadpan en bak hierin de met peper en zout bestrooide rundervinken rondom bruin. Voeg 1 dl water toe en stoof hierin de rundervinken op matig vuur in ? 10 min. gaar.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een schaal afgedekt met aluminiumfolie met daarover een handdoek.
Verhit het achtergebleven bakvet en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 min. mee. Voeg 250 ml water en het zakje vleesjus toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de Italiaanse kruiden toe en laat de saus nog 1 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de rundervinken met de paddestoelensaus.
Lekker met aardappelpuree en broccoli.
Bron
C1000
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties