Rundervinken met italiaanse paddestoelensaus

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-03-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 g boter of margarine
peper, zout
4 rundervinken
2 sjalotjes, gesnipperd
200 g paddestoelen wildmix, in repen
1 zakje vleesjus (knorr, 13 g)
1/2 bakje verse italiaanse kruidenmix (c1000, 15 g), grof gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de boter in de braadpan en bak hierin de met peper en zout bestrooide rundervinken rondom bruin. Voeg 1 dl water toe en stoof hierin de rundervinken op matig vuur in ? 10 min. gaar.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een schaal afgedekt met aluminiumfolie met daarover een handdoek.
Verhit het achtergebleven bakvet en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 min. mee. Voeg 250 ml water en het zakje vleesjus toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de Italiaanse kruiden toe en laat de saus nog 1 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de rundervinken met de paddestoelensaus.
Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Bron

C1000

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten